Vi behöver alla börja spara

"Solen som skiner idag sken den dag din far föddes, och den kommer att fortsätta att lysa när ditt sista barnbarn också rör sig till mörket på i den andra världen."

George S. Clason

Genom historien har människor kunnat bli rika genom att följa olika möjligheter. Även om dessa möjligheter finns, så inser inte de flesta utav oss det. Men det finns en sak som vi alla kan vara medvetna om. Alla kan klara av detta: Spara. Det är en av de gyllene reglerna för att bli rik. Genom att göra besparingar, behåller vi en del av våra intäkter. Detta leder oss till rikedom.

Vi betalar för alla varor och tjänster vi får. Om vi sparar en tiondel av våra inkomster istället för att ständigt betala andra, kommer vi att ha ett mer än års resultat tio år senare (med ränta).

Vi bör veta att besparingar inte kan göras från de pengar vi har kvar. Vi måste avsätta det belopp vi vill spara innan vi börjar spendera våra inkomster. Detta belopp är den betalning vi gör till oss själva.

Men att bara spara pengar är inte tillräckligt. Dessutom måste varenda krona vi sparar tjäna pengar för oss. Att vara rik är bara möjligt om besparingar fortsätter att växa på egen hand, det betyder att vi kan uppnå det överflöd vi vill ha. Oavsett hur lite vi tjänar, bör det belopp vi sparar inte vara mindre än en tiondel. Vi kan spara ännu mer. Men vi måste vara försiktiga och inte vara för hårda mot oss själva.

Så hur ökar våra sparade pengar på egen hand?

 

Vi måste antingen lära oss att dra nytta av de möjligheter som kommer till oss eller rådgöra med andra om hur man placerar pengar. Om vi rådfrågar någon, bör vi välja dessa människor väl. Om vi litar på fel personer, kan vi få betala detta misstag med våra besparingar.

Vi bör rådfråga kloka människor. Vi måste söka råd från experterna. En liten säker investering är alltid att föredra framför risk. Höga räntor låter bra, men de är farliga. Vi måste vara försiktiga.

Hela denna processen lär oss först att leva med mindre än vi tjänar, sedan göra rätt investeringar och köra våra besparingar.

Jag uppmanar dig att hela tiden lägga en del av dina inkomster på dig själv. Så att du vänjer dig vid den här idén. Det andra steget du kommer att ta kommer att vara att bestämma det belopp du regelbundet kommer att avsätta. Se till att detta belopp inte är mindre än en tiondel av din inkomst.

Dina besparingar kommer gradvis att få dig att känna dig rik. När dina besparingar växer, kommer din motivation att öka och du kommer att vara mer angelägna om att öka din förmögenhet.

Du måste tänka på din framtid. Kom ihåg att en dag kommer du att bli gammal också. Du måste säkerställa att du kan försörja dig även när du är gammal.

Och var noga med att inte tvinga dig själv för hårt för att spara. Om du bara kan spara en tiondel av vad du tjänar, vara nöjd med det. Var inte snål mot ditt nuvarande jag för ditt framtida jag.

Livet vackert. Njut av det.

Visa fler inlägg