Min guide för att spendera mindre pengar

 
Allt handlar om övergripa utgifter: några av oss väljer en intensiv all-in-inställning till ekonomisk hälsa medan andra plod på med långsam, stadig konsekvens som att träffa en daglig steg mål. Oavsett din intensitetsnivå, har vi tio idéer att spendera mindre pengar.

1. Anta en utgiftsfrysning.

Välj en tid: en vecka, en månad, sex månader – där du inte köper något du inte absolut behöver. Den här utgiftsfrysningen hjälper dig att spara snabbare. Sedan ge denna utgifter offra en "varför" (kanske du vill ha tillräckligt med pengar för julflyg hem eller att bygga en nödfond). Nu din "varför" gör det lättare att pausa på de irriterande utgifterna impulser. Det är välsmakande också: det finns en mållinje i sikte (markera den i din kalender). Detta kommer att hjälpa det att kännas mer genomförbart att skjuta upp alla dessa engångsköp för att komma närmare ditt mål.

2. Lägg till noll spendera dagar till din månad.

På en noll spendera dag, spenderar du noll dollar. Det är som intermittent fasta för ditt ekonomiska liv. Du kan göra detta på flera sätt: kanske du väljer varje tisdag för att vara en noll spendera dag. Eller kanske du gör det ett spel med din partner och den första att logga fem noll-spendera dagar i en månad får $ 20 i extra roliga pengar (eftersom garanterat att du kommer att spara mer än $ 20 om du gör fem noll-spendera dagar styck).

3. Skär upp kreditkortet.

Men egentligen, om du är någon som bara håller ständigt spendera vad du inte har ... det kan vara dags. Dra ut saxen. Börja använda kontanter för att komma närmare känslan av värdet av varje dollar som lämnar din hand.

Killar, sluta försöka få "hämta" att hända. Det händer inte. Kreditkort är för bekvämt och du kan inte köpa saker online i kontanter.

Rättvis poäng! Tanken bakom skära upp ditt kreditkort är att göra det svårare att använda och mindre av en frestelse. Om du behöver göra online-inköp, gör det verkligen obekvämt. Ta bort utgifterna frestelsen genom att ta ditt kreditkort ur plånboken och ta bort den från autofyll former. Det är inte riktigt samma sak som att använda kontanter, men det är säkert irriterande. Gör det irriterande.
För dem som väljer den dagliga steg mål strategi:

4. Avsluta prenumerationen på frestande marknadsföring e-post.

Du vet en , varje gång ett e-postmeddelande träffar din inkorg, du vill köpa något (Hello #LiketoKnowIt roundups!). Ta tio minuter och gå igenom din e-post och avsluta prenumerationen. Ur syn, ur minne.
5. Medan du ändå håller på, sluta följa Joneses.

Kanske de är på Facebook eller mer troligt, Instagram (dessa filter gör allt ser drömmande). Du kanske känner dem, kanske inte. Men det lilla fröet av svartsjuka dyker upp varje gång de lägger upp. Här är en lösning som är helt i din kontroll: bara sluta följa. Boop! Fast. Detta har en liknande effekt som att komma ur dessa marknadsföring e-post, du är helt enkelt ta bort den frestelsen.

6. Marinera din vagn.

När du är i mataffären, ta en flaska italiensk dressing, ge det en skaka, och dumpa den över hela dina livsmedel. Vi skämtar. Detta koncept gäller till stor del online shopping och din virtuella vagn eller shoppingväska. Bygg i tid mellan att lägga till artiklar i din varukorg och kolla in så att dina köpbeslut kan "marinera". Det kan vara en 24-timmars process för din Amazon inköp, eller en övernattning blöt för din nya arbete garderob från Asos. Detta får dina utgifter under kontroll genom att skydda från impulsköp.

7. Prova livsmedelsbutiker pickup.

Om du är en evig livsmedelsbutik grabber-of-random-items-that-look-tasty, kan livsmedelsbutiker pickup vara sak för dig. Du beställer dina livsmedel på nätet, någon från butiken butiker för dig, och sedan du plocka upp dem alla säckar och redo att gå i butiken. Avgifterna för curbside pickup är oftast $ 5 till $ 10 men du får en trippel whammy av uppåtgående framsteg:

Du är tvungen att planera i förväg på mat.
    En brant dropoff i impuls köper (hej billigare livsmedelsbutiker räkningen).
    Du sparar ofta tid genom att beställa online (och tid är pengar, kaching!).

8. Swap en dyr vana för en billigare.

Har du en vana att äta ute när du inte känner för att laga mat? Bunkra upp på enkla och billigare måltider som fryst pizza eller färdiga middagskit! Beställer du en grande iced chai från Starbucks med pinsam frekvens (nej-bara jag)? Köp koncentratet från mataffären eller gör din egen. Hitta din egen swaparooski och ge det gå. Du får fortfarande njuta av de saker du älskar, det kostar bara dig mindre.

9. Håll en visuell av ditt stora mål händig.

Kanske du vill spara till ett hus, eller betala av dina studielån. Påminn dig själv om vad du vill. Sätt en visuell representation av ditt mål någonstans du kan se. Sätt en bild i plånboken. Ändra telefonens bakgrund eller låsskärm till den perfekta bakgård uteplats, eller kanske en strålande soluppgång för att fånga den känslan när du betalar av ditt kreditkort. Varje köp mäts mot detta övergripande mål. Plötsligt verkar sex-pack strumpor från Amazon mycket mindre viktigt just nu.  
För alla som vill få sina utgifter under kontroll:

10. Använd en budget.

Japp, vi sa det. Du behöver en budget. Du kanske tror att en budget är restriktiv, men det kan faktiskt ge dig ekonomisk frihet. En budget handlar inte om att inte spendera, det handlar om att skapa en utgiftsplan som belyser vad du vill och tonar ner vad du faktiskt inte värdesätter.

Bild här: din favorit par jeans är till försäljning (ok, du har redan tre par, men det är till försäljning!). Icke-budgetering du är så frestad att spendera $ 50 på jeans. Du på en budget är inte. Det beror på att du vet att du bara $ 300 från att vara fullt finansierad för den nya telefonen du verkligen behöver, och du vill hellre spendera dina pengar på det. Lätt peasy-tack budget!

Oavsett om du väljer en take-no fångar strategi, en gradvis förändring, eller en kombination av de två, kan du ändra dina pengar historia och få dina utgifter under kontroll för gott.